CrashPlan PRO installeren & instellen

CrashPlan PRO software installeren

1. CrashPlanPRO installeren - Welkom bij CrashPlanPRO - Introductie - Welom bij het CrashPlanPRO installatie programma. U wordt begeleid dor de stappen die nodig zijn om te installeren.Welkom bij CrashPlan Setup Wizard - De Setup Wizard gaat nu CrashPlan PRO op uw computer installeren. Klik op Volgende om door te gana, of Afbreken om de Setup Wizard te beëindigen.Download het programma voor uw besturingssysteem en start het installatieproces. U komt terecht in het introductiescherm. Aan de linkerzijde ziet u in welk stadium u zich bevindt. Klik rechtsonder op de knop [ Volgende > ] (Windows) of [ Ga door ] (Mac OS X).
  2. CrashPlanPRO installeren - Licentie - Software License AgreementCrashPlan Setup - Eind-gebruiker licentie overeenkomst - Leest u alstublieft de voorwaarden zorgvuldig. Uw licentieovereenkomst moet hier komen! [X] Ik accepteer de voorwaarden [ ] Ik accepteer de voorwaarden NIET - Advanced Installer --- [ < Vorige ] [ Volgende > ] [ Afbreken ]De licentievoorwaarden kunt u desgewenst uitprinten of opslaan als tekstbestand. Om de licentie te accepteren, klikt u op ‘Ik accepteer de overeenkomst’ en daarna op [ Volgende > ] (Windows) of [ Continue ] en daarna op [ Agree ] (OS X).
  3. CrashPlanPRO installeren - Installatietype - Dit neemt 11,1 MB aan ruimte in beslag op uw computer. Klik op 'Installeer' om een standaardinstallatie van deze software uit te voeren op het volume 'iBook HD'. [ Wijzig locatie voor installatie... ] [ Aangepaste installatie ] [ Ga terug ] [ Installeer ]CrashPlan Setup - Kies een installatie map - Dit is de map waarin CrashPlan PRO wordt geïnstalleerd. - Om in deze folder te installeren, klik op "volgende". Geef hieronder eventueel een andere map in, of klik op "bladeren" om een map te selecteren. Map: C:\Program Files\CrashPlan\ - [ Bladeren... ] - Advanced Installer --- [ < Vorige ] [ Volgende > ] [ Afbreken ]Kies nu de map (Windows) waarin u de software wilt installeren.
  4. CrashPlanPRO installeren - Installatietype - Dit neemt 11,1 MB aan ruimte in beslag op uw computer. Klik op 'Installeer' om een standaardinstallatie van deze software uit te voeren op het volume 'iBook HD'. [ Wijzig locatie voor installatie... ] [ Aangepaste installatie ] [ Ga terug ] [ Installeer ]CrashPlan Setup - Gereed om te installeren - De Setup Wizard is gereed om de Typisch Installatie te beginnen. - Klik op "installeren" om de installatie te beginnen. Klik op "Vorige" als u instellingen wilt wijzigen. Klik op "Afbreken" om de Setup Wizard te stopen. - Advanced Installer --- [ < Vorige ] [ Installeren ] [ Afbreken ]Klik op [ Volgende > ] (Windows) of [ Installeer ] (Mac OS X) om de standaardinstallatie uit te voeren. Na installatie start het programma automatisch en kunt u CrashPlan PRO instellen.

CrashPlan PRO software instellen voor Pro Backup

1. CrashPlan - CrashPlanPRO - Maak uw Account aan - Geef alstublieft uw email adres en wachtwoord op. Deze informatie identificeert u en versleutels uw bestanden, zodat niemand anders ze kan benaderen. [ ] Nieuw account [ ] Bestaand account, Voornaam: Peter, Achternaam: Janssen, E-mail: test@crashplan.nl, Wachtwoord: ********* Erg sterk, Overeenkomend, Uw wachtwoord is erg veilig. Registratie sleutel: TK4P-MU8P-7M2C-SSTW, PRO Serverhost: nl.crashplan.nl [ Maak Account ]Maak eerst een account aan door uw gegevens in te voeren.
    Klik op de knop [ Maak Account ].
  2. CrashPlan -  CrashPlanPRO - Back-up - Welkkom bij CrashPlan - Druk "Start back-up" in, om automatisch back-ups te maken van uw documenten en intellinen. Specificeer welke bestanden en mappen worden geback-upped met het nl.globalswitch kernmerk. Back-up bestemmingen: nl.globalswitch [ Start back-up ] Bestanden om te back-uppen: Documents and Settings: 2.490 estanden 1,1 GB, TOTAAL 2.490 Bestanden / 1.1 GB [ Wijzig bestandsselectie ] [ Onderzoeken ]U bevindt zich in het CrashPlan PRO programma, in het tabblad ‘Back-up’. Klik op [ Wijzig bestandsselectie ] om te selecteren welke data u wilt back-uppen.

Tip - Vink de vakjes zo vroeg mogelijk in de bestandsboom aan, om daarna de mappen die u niet wilt back-uppen te deselecteren. Een voorbeeld: selecteer de map met uw gebruikersprofiel en haal vervolgens de vinkjes weg bij de mappen 'Films', 'Downloads' en 'Muziek'.
  3. Ga naar het tabblad ‘Instellingen’ om de mogelijkheden van het programma verder te ontdekken.

Algemeen - Onder ‘Algemeen’ kunt u onder meer instellen hoe zwaar CrashPlan PRO uw processor mag belasten wanneer u aan- en afwezig bent.
    Back-up / Geavanceerd - Onder ‘Back-up / Geavanceerd’ kunt u onder meer de bestandsselectie wijzigen en instellen hoeveel versies u van bestanden wilt bewaren.
    Account - Onder ‘Account’ kunt u uw accountgegevens beheren. Hier vindt u tevens een link naar uw online account.
    Beveiliging - Onder ‘Beveiliging’ kunt u een gegevenswachtwoord invoeren om de veiligheid verder te vergroten.
    Netwerk - Onder 'Netwerk' kunt u het bandbreedte gebruik, voor het maken van backups over uw internet verbinding, beperken.

Tip - Bij vertraging op uw internetverbinding,
    kies dan niet voor het "Uitvoeren van CrashPlan PRO gedurende opgegeven tijden",
    maar kies voor het limiteren van de bandbreedte,
    zo blijft u continue backups maken naar mappen en computers in uw LAN, zonder uw internet te vertragen.

4. Onder het tabblad ‘Bestemmingen’ kunt u back-up locaties opgeven en het aanmaken van de eerste de back-up bestanden starten.

Computers – Om ruimte op een andere computer als back-up locatie te benutten, klikt u op ‘Computers’ en volg de aanwijzingen in het programma.
    Mappen - Klik op ‘Mappen’ om een lokale bestemming te selecteren, bijvoorbeeld op een externe harde schijf of op de server op het werk. Klik op de knop ‘Selecteer’ en vink de map aan waar u de back-up bestanden wilt bewaren.
    Online - Onder ‘Online’ staan de adressen van uw online back-up dienstverlener.
  5. Ga terug naar het tabblad ‘Back-up’ om de status van het programma te volgen. Het maken van de eerste back-up kan enkele uren in beslag nemen. Daarna verzendt CrashPlan PRO alleen nog nieuwe bestanden en wijzigingen in bestaande bestanden, wat uiteraard aanzienlijk minder tijd in beslag neemt.
  6. U kunt het programma nu afsluiten. CrashPlan PRO zal op de achtergrond verder gaan met back-uppen. Wilt u de status van het programma inzien of de instellingen wijzigen? Dan start u het programma eenvoudigweg opnieuw op.

Een enkel bestand herstellen

1. Open het programma en ga naar het tabblad ‘Herstellen’.
  2. Bovenin het venster kiest u middels het drop-down menu de back-up locatie van waar u het document wilt herstellen.
  3. Navigeer naar het bestand. U klapt een map open door op de grijze driehoekjes ervoor te klikken.
  4. Selecteer het bestandsversie die u wilt herstellen door het vakje ervoor af te vinken en klik op herstellen.

Schritt für Schritt CrashPlan PRO installieren und konfigurieren Step-by-step installation & setup, of CrashPlan PRO