Powered byCRASHPLAN

Wat er speelt in de (online) backup wereld

 

automatisch backup

 • automatisch backups maken, kunt u bijvoorbeeld met de in april 2009 nieuwe Replica drive van Seagate. Daarmee gaan PC gebruikers, met een NTFS geformatteerde C-schijf, over dezelfde functionaliteit beschikken als Apple gebruikers met Time Machine. Nadat de schijf is aangesloten op je computer en je de licentie overeenkomst hebt geaccepteerd, begint de schijf automatisch met het beschermen van je computer gegevens. De Seagate Replica externe harde schijf is beschikbaar in een 250GB en 500GB versie, en wordt geleverd in een tweetal versies; eentje die geschikt is voor een pc en een ander model dat geschikt is voor meerdere computers. De overdrachtssnelheid is niet erg hoog, maar dat is voor een schijf die in de achtergrond zijn werk doet niet zo'n probleem. De Seagate Replica is medio 2009 beschikbaar voor ongeveer 200 Euro.
 • Er zijn ook online backupdiensten, die automatische backups maken via internet. Ook dit hoef je maar één keer in stellen. Je hebt dan geen externe harddisk nodig, en de backup wordt buitenshuis bewaard. Pro Backup is zo'n backup via internet dienst.
 • Voor automatische backups maken met Windows Vista, heeft u helemaal niets nodig. De meeste versies van Windows Vista bevatten een automatisch backup programma. Het is te vinden via Start - Configuratiescherm - Systeem en onderhoud. Het werkt eenvoudig: via een Wizard geef je aan welke bestanden je wilt backuppen, en waar de back-up wordt geplaatst. Je kan ervoor kiezen om automatisch - bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks - een backup te maken. De computer moet op dat moment wel aanstaan. Het terugzetten van bestanden gaat ook via de Wizard. Je kan door de mappen van de back-up bladeren, en precies aangeven wat teruggezet moet worden.

[naar boven]

automatic file bacup

 • Het QNAP QBack-35s Automatic File Backup Station is een intelligent, encrypted data backup device specifiek ontworpen voor persoonlijk gebruik. De QBack-35S is een attractieve, externe behuizing voorzien van een SATA diskdrive en beschikbaar in variaties van 250GB tot 2.0TB.. Het QNAP QBack-35s Automatic File Backup Station is bovendien een intelligent, encrypted data backup device specifiek ontworpen voor persoonlijk gebruik. Het device heeft high-speed USB 2.0 en eSATA aansluitingen. Persoonlijk back-up device. De QBack-35S levert eenvoud en stabiliteit in een stijlvol ontwerp. De eye-catching zwart uitgevoerde titanium behuizing kan verticaal geplaatst worden en neemt dan nauwelijks ruimte in beslag.Bij de QBack-35S wordt de award-winning backup software QBack meegeleverd. Het is een krachtige utility die automatische encrypted data back-up ondersteunt. Windows gebruikers hebben met de QBack35s de beschikking over verschillende backup functies, waaronder automatic backup maken van windows. De exclusieve backup technologie ondersteunt handsfree en real-time automatische file backup, AES 256-bit data encryptie en e-mail backup. Vier backup modi zijn beschikbaar inclusief auto-sync backup, instant backup, one-touch-button back-up en schedule backup. Incrementele backup technologie is eveneens aanwezig voor snelle en betrouwbare prestaties. Naast de functie als backup device voor een Windows PC kan de QBack-35S worden toegepast als storage uitbreiding voor de QNAP Linux-embedded NAS producten zoals de TS-100, / 101, 109 en 109 Pro door de QBack-35 drive te formateren via de eSATA of USB2 aansluiting van een van deze NAS devices. De gebruiker heeft dan de beschikking over meer opslagcapaciteit of een veilige RAID-1 kopie op modellen die dat ondersteunen.

[naar boven]

backup mac online

Windows-gebruikers hebben veel online back-up keuzes: Carbonite, Mozy en meer. Windows kleine en middelgrote zakelijke gebruikers hebben zelfs nog meer keuze, zoals Amerivault. Mac-gebruikers - hebben niet zo veel keuze, tenminste tot nu.

De Mac Mozy-client van een jaar geleden bevatte vele bugs en storingen, kortom het werkte verre van probleemloos. De fouten in het programma werden vervolgens ook nog eens tergend langzaam verholpen. Sinds de cliënt versie 1.0 werd uitgebracht, werkt het acceptabel. U kunt onbeperkt online back-uppen voor $ 50 jaar - de helft van wat .Mac-kost voor 10 GB.

De software is niet zo eenvoudig en intuïtief als Apple's Time Machine. De configuratie-interface van Mozy biedt 2 vensters. Een zogenaamde "Backup Sets" en een zogenaamde "Bestanden en mappen.". De meeste mensen kunnen volstaan met het aanvinken van het vakje om een back-up van hun gebruikersaccount te maken. Maar als je dingen buiten het account bewaard - video op een 2e schijf bijvoorbeeld - dan moet je je waden door de interface, zodat alles veiliggesteld wordt. De back-up sets optie is een onnodige en voor veel gebruikers verwarrend overblijfsel van de traditionele back-upsoftware.

De bestanden en mappen interface is duidelijker. Maar de meeste mensen weten niet wat ze nodig hebben om hun om hun e-mail op te slaan. Nu de basisfunctionaliteit er al is, moet Mozy de interface afstemmen op echte thuisgebruikers, niet alleen voor Mac nerds.

Wanneer je kijkt naar het venster "herstellen van een bestand" dat u worden aangeboden, lijkt dat iets dat lijkt op een Finder-venster. Doorklikken naar de gewenste bestanden en klik op herstellen.

Online backup is een onderdeel van een goed uitgebalanceerd dieet, waarbij data behoud topprioriteit is.
Daarom wordt het belangrijkste Mac systeem op meerdere manieren gebackupt: zowel met back-up Mac; daarnaast dagelijkse back-ups naar een lokaal FireWire-schijf, en er wordt gestest met Time Machine.

Als uw gegevens belangrijk is voor u, adviseer ik een dagelijkse lokale bootable backup en een online back-up. De lokale back-up geeft u de snelst mogelijke herstel, terwijl de online back-up van uw gegevens bij rampen, zoals brand, overstroming en blikseminslag beschermt.

Mozy versleutelt uw data voordat het uw Mac bladeren. Ze houden geen kopie van uw wachtwoord, zodat ze geen toegang krijgt tot uw gegevens, zelfs als ze dat zouden willen. En echt, met de overheid die uw e-mails lezen, de veiligheidsdiensten die uw telefoongesprekken afluisteren en de douane die door uw notebook bestanden speurt, is Mozy wel de minste van uw zorgen.

Mac-gebruikers hebben nu een stevige optie voor online back-up. De eerste back-up kan dagen of zelfs weken duren, dus wacht niet. Ik hoop dat andere concurrenten ontstaan. Online backup moet deel uitmaken van het digitale menu van iedereen.

[naar boven]

backup maken

 • Hoe en waarom een backup maken? Het is aanbevolen om regelmatig een backup te maken en deze back-up seperaat van je computer te bewaren. Echter we springen hier, zeker privé, zeer slordig en lui mee om (ik maak die backup morgen wel). Een backup wordt natuurlijk pas gemist als het fout is gegaan en dan is er paniek om de verloren gegevens. Daarom: beter voorkomen dan genezen. Zeker met de hedendaagse, gratis software en laag geprijsde online backups, is geen backup maken dom.
 • Ruim 1 TeraByte backup ruimte: Er is een nieuwe backup-server in gebruik genomen, waarop 1,1 TeraByte (TB) data opgeslagen kan worden. Dit komt overeen met 1120 GB of ruim 1,1 miljoen MB. Continu worden backups gemaakt van websites, e-mail en databases. Er is nu weer voldoende ruimte om ook in de toekomst betrouwbaar en efficiënt backups te kunnen maken. De 1,1 TB wordt verkregen door gebruik te maken van Raid-5. Hierbij worden meerdere disks samen gebruikt om een grotere disk te vormen. Voordeel van Raid-5 is, dat hierbij tevens een van de disks defect kan gaan, zonder dat dit dataverlies tot gevolg heeft. De defecte disk kan dan vervangen worden door een nieuwe, waarna het systeem in de toekomst nog eens een disk kan verliezen. Het wisselen van disks kan overigens gebeuren terwijl de machine aan is en volledig functioneert. Dit wordt hot-swap genoemd.
 • Uw organisatie wil 1tb backups online maken? Hoe gaat het in zijn werk is een veel gehoorde vraag. In het kort:
  • U installeert de CrashPlan PRO backup software op uw systemen,
  • u sluit een 1 TB schijf aan op de backup machine,
  • u maakt de backup job,
  • u start de backup taak zowel naar de online server bestemming als de lokaal aangesloten schijf,
  • de backup naar de remote server zal meerdere dagen en misschien wel weken of zelfs maanden in beslag namen, daarom kunt u de online backup bestemming beter direct pauzeren, en laat u alleen de backup naar de 1 TB schijf lopen,
  • zodra de eerste backup van de 1TB schijf gereed is, koppelt u de 1 TB backup schijf af,
  • deze 1 TB schijf bevat versleutelde informatie en kunt u met een gerust hart per gewone post of pakketdienst naar Pro Backup sturen, bij verlies of diefstal heeft niemand iets aan deze gegevens zonder uw wachtwoord of encryptie sleutel,
  • Pro Backup kopieert na ontvangst van de 1TB schijf uw gegevens naar de Pro Backup backup server of servers (afhankelijk van hoeveel beschikbaarheid u wenst en afneemt),
  • Pro Backup bericht u zodra dit proces gereed is,
  • nu kunt u de backup naar de online bestemmingen hervatten en zullen alleen de tussentijds gewijzigde gegevens verzonden worden
 • Een pc backup maken: je PC kan altijd "crashen" oftewel definitief vastlopen. Een herstart maakt geen verschil, je PC doet het niet meer. Als je een PC backup laat maken, ben je heel snel weer aan het werk en zijn alle documenten, instellingen en drivers weer hersteld, van het moment van het maken van de backup. Bij Pro Backup hebben we hiervoor een service op maat ontwikkeld. Uitgevoerd op eigen servers, uitgerust met CrashPlan PRO software en draaiend in verschillende beveiligde service centers in Nederland en Duitsland. Het maken van de PC backup bestaat uit het maken van een backup, die later op dezelfde PC of een andere PC teruggezet kan worden.
 • Een 90gb backup maken is geen probleem, vanaf 50GB kunt u traploos per 1GB iedere gewenste opslagruimte hoeveelheid bij Pro Backup afnemen.

[naar boven]

backup schijf / backup drive

 • De prestigio hdd external data safe als onze backup schijf: Nadat onze pc vol was gelopen met de vele foto's die ik maak. Hadden we een schijf nodig waar ik al mijn foto's op kon plaatsen. Omdat een eis van ons was om hem dan ook naast de computer te zetten als extra harde schijf om via het media center de foto's te bekijken zijn we op deze harde schijf uit gekomen.
 • Gebruik Gmail als een online backup schijf of memory stick. Alles wat je nodig hebt is een gratis Gmail account en een gratis extensie. De Gmail Drive Shell Extention bedacht door Richard Jones vormt een communicatiebrug tussen uw Windows omgeving en uw Gmail account. Deze extensie voegt een schijf toe in uw ’Deze computer’. U kan dus met hetzelfde klik-en-sleep gemak uw Gmail account gebruiken als een harde schijf of memory stick. Deze data is dan overal ter wereld beschikbaar. Een internetverbinding is het enige wat je nodig hebt. Deze extensie zou ook gebruikt kunnen worden als off-site backup tool.
 • Een externe backup drive zou u kunnen vervangen door de Pro Backup dienst.

[naar boven]

backup software

 • Als u in het algemeen er over denkt om backup software vervangen, vergeet dan niet de CrashPlan oplossing in uw plannnen mee te nemen: snel, simpel, betrouwbaar en betaalbaar!
 • Als u uw ez backup ultimate software vervangen, bekijk dan ook eens de kwalitatief hoogwaardige CrashPlan PRO backup software.
 • Als u de variabele kosten die gepaard gaan met de jungel disk, jungeldisk, jungledisk software wilt vervangen, door vast bedrag per jaar, is Pro Backup interessant voor u.
 • Als u meer bestanden wilt backuppen dan 250.000 stuks, is de www novanet server edition, novanet web, novastor, novabackup professional of novanet-web backup software wat minder geschikt.
 • In plaats van retrospect's back-up software (ook bekend onder de namen EMC-Insignia-Dantz) kunt u ook het gebruik van de CrashPlan backup software overwegen

[naar boven]

backup via internet

 • Backup via internet, waarbij de gegevens extern zijn opgeslagen, is één van de alternatieven. Hoewel we een toename zien in aanbieders blijkt deze vorm van gegevensbeveiliging niet erg populair. De ondernemer heeft nog niet alle vertrouwen in dit medium en ziet niet graag zijn gegevens bij een derde partij. Derhalve biedt CrashPlan een gecombineerde oplossing: zowel backups op de zaak maken en die combineren met één of meerdere backups buiten de deur. Wat red u namelijk bij brand als eerste? Waarschijnlijk niet uw backup, én juist in dat geval is het zeer handig als er een backup zich buiten de deur bevindt.

[naar boven]

data extern veiligstellen

 • Data extern veiligstellen, kan middels Diskette, USB-pen, USB-stick, CD, DVD, of een Externe Harde schijf. Door handmatig of met een script de gegevens 1-op-1 te kopiëren. Gemakkelijker werken waarschijnlijk de Microsoft Backup (ntbackup), of de Microsoft Back-up Wizard in XP. Maar Ntbackup is omslachtig in gebruik, de installatie onder XP Home is zelfs zeer slecht, en de bestanden zijn niet gewoon leesbaar.

[naar boven]

data safe

 • Een data safe is een kluis of kast waarin u uw gegevensdragers beschermd tegen externe invloeden zoals brand, inbraak, water of vallen, kunt opslaan. Er zijn verschillende normen in gebruik:
  • Duitse Dis norm: Tijdens de hittebestendigheidsproef wordt de kast gedurende 60 of 120 minuten bij een oventemperatuur van bijna 1100 graden Celcius aan vlammen blootgesteld. Tijden de hitte-, valtest wordt de kast gedurende 45 minuten verhit tot bijna 1100 graden Celcius en ondergaat vervolgens een valtest van ruim 9 meter, om daarna nogmaals 45 minuten te worden blootgesteld aan een temperatuur van 840 graden.
   • S 60 dis: De data safe wordt 1 uur in een oven verwarmt met 1100 graden
   • S120 dis: De data safewordt 2 uur in een oven verwarmt met 1100 graden
  • Zweedse SP norm: De data safe wordt 1 uur verwarmt met een hitte van 1000 graden.
  • Japanse JIS norm: De data safe wordt 2 uur verwarmt met een temperatuur van 1000 graden en vervolgens een valtest van 9 meter
  • Daarnaast hebben data safes nog te maken met een inbraakwering. De inbraakwerende kwaliteit wordt uitgedrukt in een dekkingsindicatie, ook wel waardeberging genaamd. De dekkingsindicatie is een hoeveelheid geld, dat zich volgens de verzekeringsmaatschappij mag bevinden in de kluis in een onbewaakt en niet beveiligd pand.
 • Naast de kluizen die data-safe genoemd worden, zijn er ook diverse data safe opslagproducten op de markt die "data safe" in de benaming gebruiken, om te suggeren dat uw gegevens veilig zijn op het desbetreffende opslagmedium. Een voorbeeld daarvan is de Prestigio (ook al zo'n suggestieve naam) external data safe ii 2.5 120gb, die u als externe CrashPlan backup schijf kunt gebruiken.
 • Daarnaast brengt de firma Kobil een mIdentity - mobile data safe USB stick op de markt die als identiteit token gebruikt kan worden.
 • De firma Lacie heeft een harddisk met ingebouwde encrypte de name Safe Mobile Hard Drive meegegeven.
 • De Hama mobile data safe II is een draagbare CD-brander waarmee zonder tussenkomst van een computer, bijvoobeeld onderweg, de foto's van een gegevensdrager uit een digitale overgezet worden op compact disc.
 • Online backup aanbieders kunt u ook gebruiken om data safe online op te slaan.
 • De image safe data agent, is een programma onderdeel uit de Novell Zenworks oplossing om grote aantallen PC-systemen geautomatiseerd te beheren.

[naar boven]

goede backup

 • De noodzaak van een goede backup blijkt pas op het moment dat u hem nodig heeft en vaak loopt dit op een teleurstelling uit.
 • Maar wat een goede backup is, daarover bestaan veel verschillende meningen.
 • Een goede backup begint met een investering. Maar dan heeft u er ook echt iets aan als uw computer crasht. Drie prima alternatieven voor de beruchte backuptapes:
  • Backup op een externe harddisk
  • Een backup server gebruiken (online backuppen)
  • Zelf een backupserver kopen
 • 72 uur grens: De factor tijd speelt een belangrijke rol. Hoe sterker uw bedrijf geautomatiseerd is en hoe meer u aan e-business doet, hoe krietieker de tijdsfactor is. Als uw klanten niet meer kunnen bestellen en u geen inkooporders meer kunt doorgeven, begint er een onheilspellende klok te tikken. Volgens ervaringsgegevens in de VS heeft u dan 72 uur om weer in de lucht te komen. Voorbij die grens verliest u het vertrouwen van uw klanten.
 • U kent het vast wel, u weet dat het heel belangrijk is een goede backup van uw data te maken maar het schiet er gewoon steeds bij in. Met Pro Backup backup worden via internet automatisch backups van uw bestanden gemaakt. Uw gegevens en documenten worden veilig opgeslagen bij ons en zijn eenvoudig weer terug te halen.
 • De investering in een goede backuplossing is behoorlijk, dat geldt ook voor de tijd die besteed wordt aan installatie, onderhoud en beheer.
 • En natuurlijk is het gemak van Pro Backup groot, omdat u zelf niet meer dagelijks belast wordt met het maken van een goede backup en de controle ervan.
 • Voor een goede backup dienst is het zaak dat de juiste voorzieningen ingezet worden.
 • Een goede backup van uw gegevens is van essentieel belang voor uw bedrijf in geval van diefstal, brand, waterschade, stroomstoring, virussen en defecte apparatuur.

[naar boven]

internet backup

 • Dankzij de snelle internetverbindingen is het nu mogelijk om eenvoudiger een back-up over internet te maken. Uw bestanden bevinden zich dan op een andere locatie, zodat bij calamiteiten zoals diefstal of zelfs brand uw bestanden nog bestaan.
 • Speciaal voor de kleinere bedrijven en laptop gebruikers biedt Pro Backup een Internet Backup oplossing, waarbij uw bedrijfskritische bestanden via een beveiligde internet verbinding op een externe locatie worden opgeslagen. Bij eventuele problemen (zoals een harde schijf uitval, brand of diefstal) heeft u altijd een kopie van deze bestanden bij de hand.
 • Internet Backup heeft zijn nut en betrouwbaarheid inmiddels ruim bewezen. Door het verhogen van up- en download snelheiden is het maken van een backup via het internet een stuk aantrekkelijker geworden.
 • Backup via Internet heeft zijn nut en betrouwbaarheid inmiddels ruimschoots bewezen. Het taboe dat een backup via internet onveilig zou zijn, is al lang doorbroken. De in de backup software geselecteerde bestanden worden tijdens het back-uppen automatisch versleuteld en gecomprimeerd, vervolgens worden ze via een beveiligde SSL (Secure Sockets Layer) verbinding over internet verzonden.

[naar boven]

linux backuppen

 • Het maken van regelmatige backups (reserve kopieen) kan zelfs op Linux veel leed voorkomen. Het idee achter het maken van backups is dat je probeert te voorkomen dat je je belangrijke data voor altijd kwijt bent als je harddisk crasht of je laptop gestolen wordt.
 • Bij een linux backup is het niet noodzakelijk om een backup te maken van de programma's die op een standaard distributie CD voorkomen.
 • Wat vaak vergeten wordt bij het maken van een linux systeem backup zijn de configuratiebestanden van een systeem (in /etc) en de e-mail (in /var/spool).
 • In bedrijven wordt dagelijks een kopie van alle gewijzigde bestanden gemaakt. Wanneer je met een belangrijke scriptie bezig bent is het een heel goed idee om daar elke dag een kopie op floppy of USB-sleutel van te maken, het kost je maar een paar seconden en het spaart je een hoop werk als er iets fout gaat.
 • Van sommige gegevens heb je liever niet dat ze op straat komen te liggen. Als je in het bezit bent van gegevens die niet in de openbaarheid mogen komen (Natuurlijk staan die goed beveiligd op de computer) wil je ook niet dat de reservekopie openbaar gemaakt wordt. Om dat te voorkomen kun je encryptie toepassen bij het maken van je backup.
 • Een linux backupper die een tweedehands SCSI tapedrive op de kop kan tikken heeft daarmee een goede backup mogelijkheid. Je kunt met een relatief goedkope SCSI kaart toe.
 • Een Google zoekopdracht op: "linux backup gui" levert slechts drie resultaten op. Toch is er weldegelijk een backup gui die functioneert onder linux: CrashPlan.
 • CrashPlan is een linux windows backup oplossing: backups kunnen van Linux naar Windows, maar ook van Windows naar Linux gemaakt worden.
 • Wilt u een backup linux server, dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een apparaat. Echter als u op zoek bent naar een backup van een linux server, dan bent u bij Pro Backup aan het juise adres.
 • Maar de linux machine die u wilt backupen hoeft natuurlijk geen server te zijn. Ieder linux systeem met een java runtime environment, daarvoor kan CrashPlan als linux system backup worden ingezet.
 • Tags: backup solution linux, backup linux, backup server linux

[naar boven]

mozy encryptie

Een meer specifieke geval is Mozy's gebruik van encryptie. Mozy's codering is veel beter dan de meeste online opslag aanbieders en toch bevat ernstige nalatigheden. De standaard opties laten je de keuze tussen een sterkere 'Mozy' sleutel (die Mozy dan kent en kan gebruiken voor het decoderen van uw gegevens) of een zwakkere sleutel die u zelf kiest en prive houdt. Zelfs als u voor de zwakkere private sleutel kiest, slaat Mozy nog uw bestands- en mapnamen op in platte tekst - wat betekent dat zij een lijst van alle bestanden gearchiveerd van uw computer weten. Wij vermoeden dat zij weten wat de omvang en tijdsstempel van elk bestand is, hoewel deze informatie niet openbaar gemaakt is. Dit lijkt veel informatie te vertegenwoordigen die onthullingen doet over de inhoud van uw 'eigen' gegevens, niet?

bron: https://spideroak.com/blog/200811201300-online-privacy-strange-bedfellows

Bij CrashPlan worden geen bestanden en mappen opgeslagen. Feitelijk verdwijnt alle informatie in een aantal grote versleutelde bestanden. Uw account ziet er bijvoorbeeld zo uit op de server van Pro Backup:

32K /Volumes/TIB/356641535299223045/cp.properties
6.8M /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000000000/cpbmf
4.0G /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000000000/cpbdf
32K /Volumes/TIB/356641535299223045/cptl
142M /Volumes/TIB/356641535299223045/cpfmf
32K /Volumes/TIB/356641535299223045/cpfmfs
73M /Volumes/TIB/356641535299223045/cphdf
40M /Volumes/TIB/356641535299223045/cpfmfx
84M /Volumes/TIB/356641535299223045/cpfmfp
0B /Volumes/TIB/356641535299223045/.4to5ind
32K /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbp
32K /Volumes/TIB/356641535299223045/cprp
352K /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000781729/cpbmf
4.0G /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000781729/cpbdf
352K /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000814452/cpbmf
4.0G /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000814452/cpbdf
352K /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000847276/cpbmf
4.0G /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000847276/cpbdf
352K /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000880128/cpbmf
4.0G /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000880128/cpbdf
352K /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000912623/cpbmf
4.0G /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000912623/cpbdf
352K /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000945301/cpbmf
4.0G /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000945301/cpbdf
352K /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000977680/cpbmf
4.0G /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000000977680/cpbdf
352K /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000001010173/cpbmf
4.0G /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000001010173/cpbdf
352K /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000001042660/cpbmf
4.0G /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000001042660/cpbdf
288K /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000001075100/cpbmf
3.0G /Volumes/TIB/356641535299223045/cpbf0000000000001075100/cpbdf

[naar boven]

offsite backup

 • Ook weleens een verloren computer en backup gehad? Sinds die tijd bent u heel netjes met offsite backups maken.
 • Pro Backup offsite gegevens backup maken is dé manier om uw computergegevens veilig te stellen. Door gebruik te maken van de CrashPlan oplossing kunt u voortaan op een betrouwbare, goedkope en veilige manier uw computer backups maken. Het kan een aanvulling op of vervanging van uw huidige offsite gegevens backup oplossing zijn.
 • Off-site backups maken doet u om dataverlies te voorkomen, zoals bijvoorbeeld in het geval van server-gijzeling of gegevens-gijzeling.
 • De praktijk bewijst telkens weer dat een (actuele) back-up niet beschikbaar is of binnen de calamiteit
  is vergaan. Een veilige en betrouwbare oplossing is de dienst Pro Backup. Een automatisch, veilig en op off-site back-up, waarbij het mogelijk is om onsite en offsite backup te combineren in één oplossing

[naar boven]

online backup

 • Bij online backup error "Quota overschreden. Backup gestopt." is de opslagruimte van uw online backup account volledig in gebruik. Dit kan komen doordat de hoeveelheid bestanden groter is dan u dacht, of dat deze is gegroeid. Ook kan het komen doordat het bewaarbeleid op bijvoorbeeld 90 dagen is ingesteld, waarbij alle wijzigingen van een bestand 90 dagen zullen worden bewaard. Door het verlagen van het bewaarbeleid kunt u ruimte besparen. Als dat geen optie is kunt u opslagruimte bijkopen.
 • De online backup startpagina heeft links naar sites over online backup zoals aanbieders van online backup diensten en backup hard- en software.
 • Online bakkup, is een tikfout van online backup

[naar boven]

online data backup services

 • HP upline is de 7 april 2008 gestarte online storage dienst van HP. Tien dagen na de lancering is het echter de hp upline dienst zelf die het slachtoffer is van een panne. De hp upline dienst is per 31 maart 2009 opgeheven. De hp upline online storage dienst kon u de eerste 6 maanden gratis gebruiken.
 • Backblaze is een aanbieder van online backup diensten. De applicatie van Backblaze werkt stabiel maar de dienst maakt een slechte indruk tijdens onze test: in 24 uur was nog steeds geen volledige backup gemaakt van een selectie van 400MB aan gegevens. Vijftien dagen kunt u Backblaze uitproberen. Backblaze biedt onbeperkte opslag en beperkt de maximale omvang van een individueel bestand tot 4 GB. De Backblaze dienst bewaart vorige versies van bestanden en u kunt maar vier weken teruggaan in de tijd. Backblaze kost 5 dollar per maand en uw gegevens worden vanzelfsprekend versleuteld opgeslagen.
 • Easybackup is de naam van een online backup dienst die aangeboden wordt door SJ-solutions.
 • Memopal is ontstaan in december 2007 door Italiaanse ingenieurs. Met één Memopal licentie kunt u van zoveel pc's een backup maken als u wilt, ongeacht of het Mac-, Windows of Linux-computers zijn. Memopal streeft naar het laagste tarief per Gb. De Memopal home-versie kost 49$ per jaar. De Memopal business versie is een stuk hoger geprijsd, namelijk € 144,- per jaar voor één machine en 50GB opslagruimte.
 • SteekUp is de commerciële backupdienst van Agematis. Agematis is een technologie bedrijf gevestigd in Bordeaux, Frankrijk, dat maart 2007 is toegetreden tot de aanbiedersmarkt van online opslagruimte. Steekup onderscheidt zich voornamelijk van andere aanbieders door de directe integratie in Windows Verkenner.
 • Kpn online backup is de bekendste online back-up aanbieder in Nederland. Kpn online backup voor consumenten kent geen datalimiet. KPN backup online voor consumenten kost € 4,95 per maand. Kpn online backup voor servers kost € 24,95 per maand voor slechts 25 GB aan opslagruimte. In de kpn backup online review van Winmag Pro wordt vermeldt dat er in de praktijk een limiet zou zijn van 10 gigabyte omdat het uploaden anders te lang zou duren. Bij eventuele kpn backup online problemen moet u niet al te veel rekenen op de hulp van KPN zelf. Gelukkig werkt de kpn backuponline software verder prima zonder tussenkomst van KPN.
 • BackupNed noemt zichzelf specialist in databeveiliging.
 • De PCM review van carbonite 3.6 meldt dat er alleen een Windows versie beschikbaar is, en in 2009 een Mac versie van carbonite valt te verwachten. In de review van carbonite staat verder dat niet alle mediabestanden gebackupt kunnen worden. Als u veel bestanden wilt backuppen, kan het wel eens een tijdje duren voor alles op de servers staat. Per dag kunt u ongeveer 2 GB aan data naar Carbonite versturen. Herstellen gaat uitsluitend via het de carbonite infocenter software en niet via de webinterface. Verder schrijft de carbonite review: "Een sterk punt van Carbonite is wel dat vorige versies van bestanden maar liefst drie maanden bewaard blijven."
 • Humyo is een online opslag aanbieder. Voor een premium account met 100 GB opslagruimte betaalt u € 5,74 per maand. Het is te gebruiken als backup oplossing, maar bij een Virus uitbraak bent u met humyo niet veilig doordat het virus ook toegang heeft tot de door humyo aangemaakte drive letter. Er is een gratis variant, genaamd Humyo free, echter Humyo Free kent nadelen:
  • Uw bestanden worden onversleuteld opgeslagen.
  • De up- en download snelheid is erg beperkt, namelijk maximaal 512 kilobits per seconde.
  • Als u 90 dagen niet op het gratis account ingelogd bent, worden uw gegevens verwijderd.
 • De ahsay obm (online backup manager) software werkt doorgaans vrij goed. Ahsay kent waarschijnlijk de grootste variëteit aan plugins voor ondersteuning van serversoftware die zelfs met het backuppen van open bestanden niet goed zal backuppen. De ahsay obm applicatie server plugins zijn: Microsoft Exchange Server 2000 / 2003 / 2007, Microsoft SQL Server 7.0 / 2000 / 2005, Lotus Domino / Lotus Notes 5.0 en nieuwer, Oracle 8i en nieuwer, MySQL 3.2.4 en nieuwer. Ter vergelijking zowel de backupagent als de iaso ip backup oplossing bieden slechts applicatieserver plugins voor Microsoft SQL Server en Exchange.
 • Bestandig.nl is de vriendelijk geprijsde online backup dienst van stunf. Bestandig heeft net als Carbonite een integratie in de Windows verkenner, waarbij een klein icoon in de buurt van het bestandsicoon de status van het veiligstellen aangeeft.
 • Met jungel disk/jungeldisk/jungledisk voor Mac OS X en Windows, is het mogelijk om de S3 schijf van Amazon makkelijk te benaderen. Nadeel van Amzon's cloud backup dienst is dat de kosten toch wel fors kunnen oplopen als u veel bestanden wilt backuppen. Het dataverkeer mag dan met 10 dollarcent per gigabyte niet veel zijn, er is schijnbaar nog altijd voldoende ruimte omdat er van april tot en met juni 2009 een actie loopt waarbij u 70% korting krijgt op dit inkomende dataverkeer.
 • Jamby zou ooit de nieuwe killer app voor breedbandinternet gaan maken. Jamby BV is eind 2002 failliet verklaard. Sinds 2007 is Jamby.com een online backup dienst zonder opslagruimte limiet. De onbeperkte jamby online backup dienst draait op software van backupagent en kost € 4,95 per maand.
 • Mozy com review door bijna iedereen als geweldig bestempeld wordt, zoals doorWalter Mossberg in The Wall Street Journal, of David Pogue die schijft in de The New York Times.
 • Mozy.com, een dienst van Berkely Data Systems, bestaat sinds 2005. EMC kreeg de online back-updienst Mozy in 2007 in bezit na de overname van Berkeley Data Systems.
 • Met de introductie van MozyPro voor Mac eind 2008, kunnen bedrijven nu van zowel OS X als Windows gebruik maken om alle desktops, laptops en servers te back-uppen naar MozyPro. Per maand brengt EMC 3,95 dollar in rekening per laptop of desktop. Een MozyPro abonnement voor een server komt op 6,95 dollar. De opslag zelf kost 50 dollarcent per gigabyte per maand. Tot medio 2008 werd de Mozy dienst alleen geleverd vanuit de Verenigde Staten. September 2008 opende EMC in Dublin echter zijn eerste internationale datacentrum voor Mozy. De MozyPro dienst is bedoeld voor ‘zelfstandige professionals’.
 • Code 42 software bestaat sinds oktober 2001. Code 42 software ontwikkeld software die problemen oplost op een elegante en gebruikersvriendelijke manier. Voor de ontwikkeling van de CrashPlan software is Code 42 ook niet over één nacht ijs gegaan, de CrashPlan software werd pas na ruim 5 jaren van ontwikkeling op de MacWorld van 2007 gelanceerd. Mijlpalen van code 42 zijn:
  • 8 januari 2007: de lancering van CrashPlan voor consumenten tijdens MacWorld 2007.
  • 15 januari 2008: de lancering van CrashPlan voor bedrijven tijdens MacWorld 2008.
  • 5 januari 2009: de lancering van een gratis CrashPlan versie voor persoonlijk gebruik tijdens MacWorld 2009.
 • CrashPlan software is de gebruikersvriendelijke back-up oplossing voor zakelijk en thuisgebruik.
 • Mkbackup is een online backup dienst aanbieder. De datacenters van MKBackup zijn in 2005 door Mastercard en VISA PCI 3 gecertificeerd. De datacenters van MKBackup voldoen aan niveau 3, het hoogste binnen deze certificering. MKBackup beheerde in 2007 met 20 medewerkers ruim 92 TB (94.208 GB) aan data van accountants, advocaten, architecten, banken, notarissen, makelaars en vele andere soorten bedrijven, verenigingen en stichtingen.
 • Perfectbackup is van mening dat KPN Back-up Online een “goed” consumenten product is maar voor ondernemers in vele facetten te kort schiet. PerfectBackup is leverancier van online backup oplossingen. Perfectbackup heeft medio 2008 haar locatie in het ‘groene datacenter’ EvoSwitch in gebruik genomen. Perfectbackup is gevestigd in Uitgeest en heeft agentschappen in België, Engeland, Ierland en sinds 2007 ook in Spanje.
 • Mind time backup is een anbieder van online back-up diensten via een partner netwerk. MindtimeBackup is een online service, die al uw bedrijfskritische data middels een backup veilig en risicoloos opslaat in bunkers. Mindtimebackup bedient voornamelijk de klantgroepen: notarissen, advocaten, overheid, architecten, tandartsen,
  huisartsen, gezondheidszorg, makelaardij etc.

[naar boven]

outlook backup

 • Een outlook express backup maken van email doet u door eerst uit te zoeken waar de outlook express emails zijn opgeslagen. Daartoe start u Outlook Express een selecteert u in het menu Extra | Opties het tabblad Onderhoud. Op het tabblad Onderhoud vindt u de knop Archiefmap. Wanneer u op deze knop klikt verschijnt er een venster met de verwijzing naar de map waar de bestanden zich bevinden. Start vervolgens Verkenner en navigeer naar deze map. In de map bevinden zich een aantal bestanden met de extensie .DBX. In deze bestanden zit uw mail opgeslagen. Door simpelweg een kopie te maken van deze bestanden stelt u uw emails veilig.
 • Een backup maken van uw outlook post archief doet u door eerst uit te zoeken waar outlook de post archieven opslaat. Daartoe start u het Windows Configuratiescherm, kiest voor de optie Post, de tweede knop heeft als tekst "Gegevensbestanden". Klik op die knop "Gegevensbestanden" en de locaties waar uw outlook archiefmappen zijn opgeslagen verschijnen in beeld. Start vervolgens Verkenner en navigeer naar deze map. Door simpelweg een kopie te maken van het desbetreffende .pst-bestand stelt u uw emails veilig.
 • Hoe backup maken microsoft outlook? Veel mensen gebruiken Outlook intensief. Er komen dagelijks nieuwe e-mailberichten binnen en er wordt ook regelmatig iets verstuurd. Soms bevatten berichten belangrijke informatie, zoals afspraken of naam- en adresgegevens. In Outlook beheert u bovendien veel meer dan alleen e-mail. Taken, notities, contactpersonen en vooral uw agenda zijn van levensbelang. Wat zou er gebeuren als u al deze gegevens ineens kwijt was? Om dit rampscenario te voorkomen dient u regelmatig een back-up te maken van de gegevens in Outlook. Helaas is standaard de mogelijkheid daartoe niet in Microsoft Outlook ingebouwd. Maar geen nood, er zijn prima oplossingen beschikbaar.
 • Backup maken outlook .pst-bestand: Wanneer u Outlook niet gebruikt in combinatie met Microsoft Exchange Server wordt vrijwel alle informatie opgeslagen in één of meer .PST-bestanden. Wanneer u van het .PST-bestand een back-up maakt zijn uw e-mailberichten, taken, notities en dergelijke veiliggesteld. Dat klinkt niet zo moeilijk en dat is het eigenlijk ook niet. De truc zit hem erin dat u moet weten waar het .PST-bestand op uw systeem bewaard wordt. Het is dan mogelijk dit bestand handmatig te kopiëren naar een andere harde schijf, een cd-rom of een ander opslagmedium.
 • Een backup maken microsoft outlook express, gaat niet vanuit het programma zelf. Outlook Express kent geen standaard ingebouwde optie voor het bewaren van het .PST-bestand.
 • Een backup maken van outlook bestanden gaat gemakkelijker sinds Microsoft heeft ingezien dat het maken van een back-up van Outlook gegevens van groot belang is. Daarom stelt het bedrijf Microsoft een invoegtoepassing ter beschikking die u gratis van de website Office Update kunt downloaden. Wilt u toch liever handmatig een backup maken van outlook bestanden, en heeft u geen zin om uit te zoeken waar de bestanden zich precies bevinden, maak dan minimaal een backup van alle bestanden met deze bestandsextensies:
  • PST (Personal Folders storage file)
  • PAB (Personal Address Book storage file)
  • OST (Offline storage file)
  • OAB (Offline Address Book storage file)

[naar boven]

retrospect backup

 • Als retrospect error berichten verschijnen in de laatste back-up, zoals ": can't read, error -1017 (insufficient permissions)" of "Immediate Backup Failed" en u de kwalitatief lage support van Retrospect ervaart, overdenk dan eens het CrashPlan alternatief om restrospect osx of retrospect express hd te vervangen.
 • Met CrashPlan kunt u uw backup maken van leopard.
 • CrashPlan kan als vervangende oplossing fungeren voor de retrospect software.
 • Retrospect osx leopard backup software ondersteunt sinds haar versie 6.1.138 bootable backups.
 • Retrospects software is een backup oplossing voor apple macintosh.
 • De navolgende Retrospect versies zijn in het verleden ooit verschenen:
  • Retrospect 3
  • Dantz Retrospect v 4.0 Backup,
  • Retrospect version 4.1,
  • Retrospect 4.3 Updater,
  • Dantz Retrospect 5.0, is one of the only full-service backup server packages available for both Mac OS 9 and Mac OS X (march 2002)
  • Retrospect Backup 5.1 Product (march 2000)
  • Dantz Retrospect Backup 5.5
  • Retrospect Backup 5.6, with full support for Windows XP
  • Dantz Retrospect 6.0 Desktop Mac, ook in een express editie.
  • Retrospect 6.1 for Macintosh,
  • Dantz Retrospect Disk-to-Disk 6.5 for Windows Backup and recovery,
  • Dantz Retrospect Backup, Professional Upgrade Win 7.0,
  • EMC Retrospect 7.5,
  • Retrospect 7.6 for Windows,
  • EMC Insignia Retrospect 8.0 Back-up- en herstelsoftware voor Macintosh. (januari 2009)

[naar boven]

tapestreamer backup

 • Het terughalen van individuele bestanden van een tape backup vereist vaak dat de gehele backup tape gelezen wordt, en is dus traag.
 • De magnetische tape is het traditionele backupmedium. Echter nieuwe tapedrives zijn duur maar de backup tapes zelf zijn weer relatief goedkoop.
 • Heeft de tapestreamer backup nog toekomst? Iemand die met tapes werkt kent de nadelen maar al te goed: kapotte tapes, backups waar niets op staat, incompatibiliteit tussen de verschillende technologieën, maar vooral de ingewikkelde software die nodig is om een goede backup te maken. Echter als grote voordeel heeft tape de enorm lage kosten per GB. Daarom biedt Pro Backup nu de laagste online backup prijs per GB in Nederland: € 0,89 per gigabyte per jaar.
 • Een van de meest voorkomende reden voor het niet terug kunnen halen van data is dat men wel trouw de tapes in de tapedrive heeft geplaatst maar nooit de moeite heeft genomen om de logfiles te bekijken of om eens een test Restore uit te voeren. Vaak blijken tapes beschadigd en of niet meer leesbaar of men heeft de noodzakelijke data niet meegenomen binnen de backup routine.
 • Gaat u uw tapestreamer backup vervangen, als blijkt dat uw tapes niet leesbaar zijn? Denk dan aan CrashPlan , deze software controleert namelijk periodiek en volautomatisch de terugzetbaarheid van de backup, en vult defecte backup archieven zonder uw tussenkomst aan.
 • De tapestream back-up aanvullen, als aanvullende backup; uw onderhanden werk is misschien wel het meest waardevol en dat is wellicht gedurende de dag nog niet veiliggesteld. En wie denkt er aan het meenemen van de backup tapes als er brand uitbreekt?
 • Ook als u het periodiek gezeul met uw tapes (of andere datadragers) moe bent, kan de tapewissel bij u op locatie vervangen worden door een gemakkelijker alternatief: Pro Backup. Dit is een unmanaged back-up service, waarbij uw meest recente back-up en een vollege back-uphistorie altijd direct online opvraagbaar zijn. Met deze managed back-up services hoeft u geen tapes meer te wisselen, te vervoeren en op te slaan. Er zijn meerdere mogelijkheden waaronder onsite, offsite, onsite gecombineerd met offsite, eigenlijk is iedere gewenste onsite, offsite en online combinatie mogelijk.
 • De hdd external data safe ii of een ander backup medium zoals dds-1, dds-2, dds-3, dds-4, dlt, sdlt, slr, ls-120, zip, jazz, ditto, colorado, ultrium/lto, of travan vervangen? Denkt u een aan Pro Backup voor € 0,89 per Gigabyte opslagruimte per jaar (een van de laagste online-backup prijzen in Nederland).

[naar boven]

windows backup

 • CrashPlan kan als backup programma voor windows fungeren, maar ook als backup programma voor microsoft windows. Windows XP beschikt over een ingebouwd back-up programma. Het zit echter wel verstopt. Het programma heet Ntbackup.exe en wordt gestart zoals hieronder beschreven. Dit back-up programma werkt prima, maar is vrij 'kaal' uitgevoerd. Wilt u meer mogelijkheden, dan kunt u er voor kiezen om een ander back-up programma te gebruiken (van een ander softwarebedrijf), zoals CrashPlan.
 • De backup maken van uw microsoft windows computer wordt daar daarmee een fluitje van een cent. Wanneer u back-ups maakt van uw gegevens, kunt u de gegevens natuurlijk gewoon kopiëren en plakken. Als u Windows XP gebruikt, kunt u ook heel eenvoudig een hulpprogramma voor het maken van back-ups gebruiken. Als u met Windows XP Professional werkt, kunt u het ingebouwde hulpprogramma Back-up gebruiken om kopieën te maken van bestanden, instellingen of van alle gegevens op uw computer. U kunt dit hulpprogramma zelfs gebruiken om volgens een door u bepaald schema back-ups te maken van bepaalde bestanden.
 • windows 2003 backup

[naar boven]

zakelijke backup

 • Uiteraard wilt u uw zaak back-uppen. En dus maakt u regelmatig een (dubbele) kopie op een extern medium zoals DVD. Eén exemplaar bewaart u op de zaak en één ander exemplaar bij de baas thuis (voor het geval er brand in het kantoor optreed).
 • Een zakelijk internet back-up dienstverlener in Nederland & België is bijvoorbeeld Backup-Connect. De zakelijke internet back-up dienst is een volwaardige vervanger van traditionele backups.
 • Hoeveel zijn de bestanden op uw zaak waard? De meeste bedrijven kunnen niet meer zonder computers. Uw zaak is in zekere mate afhankelijk geworden van data op de harde schijven van die computers. Bestanden op een veilige en goede manier bewaren is dan ook een prioriteit. Meer dan vijftig procent van de bedrijven heeft geen of geen goede manier van backup geregeld. Een eenvoudig virus kan op zo'n moment voor extreem grote problemen zorgen. Straling rond de pc, een zwak elektriciteitsnetwerk, een onweersklap in de nabijheid, of simpelweg een medewerker die net even te vlug beslist dat een bestand wel verwijderd mag worden. Zou het geen fijn idee zijn als u op zo'n moment verzekerd bent van een goede backup die u op elk gewenst moment vanaf elke gewenste locatie terug kunt halen? Pro Backup biedt u de ultieme backup tool voor uw zaak.

Tags

Automatische backup, continu backup, continue backup, gecombineerde onsite offsite online backup, onsite backup, offsite backup, realtime backup, real-time backup, realtimebackup, volcontinu backup

Dateien Wiederherstellung Remote Backup