„Install CrashPlanPRO” kan niet worden geopend…

Sinds OS X Lion versie 10.7.5 de Mac is in staat om te voorkomen dat applicaties van niet-geïdentificeerde ontwikkelaars of bronnen worden gestart. Sinds Mountain Lion 10.8, de Mac is standaard ingesteld op het voorkomen van starten van toepassingen uit onbekende bronnen. Je krijgt een waarschuwingsdialoogvenster dat zegt:
"Install CrashPlanPRO" kan niet worden geopend omdat het afkomstig is van een onbekende ontwikkelaar. Uw beveiligingsinstellingen staan zodanig ingesteld dat u alleen apps afkomstig uit de Mac App Store en van bekende ontwikkelaars mag installeren.

Install CrashPlanPRO kan niet worden geopend omdat het afkomstig is van een onbekende ontwikkelaar. Uw beveiligingsinstellingen staan zodanig ingesteld dat u alleen apps afkomstig uit de Mac App Store en van bekende ontwikkelaars mag installeren. 'Install CrashPlanPRO' staat op de schijfkopie 'CrashPlanPRO_2010-03-08_Mac.dmg'. Firefox heeft deze schijfkopie vandaag om 12:36 gedownload. [ OK ]

Gatekeeper

Deze nieuwe beveiligingsfunctie wordt genoemd GateKeeper. Gatekeeper is bedoeld om de installatie van schadelijke software (malware) te voorkomen door alleen programma's met Apple goedgekeurde digitale handtekeningen te starten. U hebt toegang tot die instellingen bij “Apple-menu > Systeemvoorkeuren… > Beveiliging en privacy > tabblad Algemeen” onder het kopje “Sta programma's toe die zijn gedownload bij:”.

Gatekeeper zal u ofwel toestaan om uit te voeren:

1. Alleen programma's gedownload bij de Mac App Store
  2. Programma's gedownload bij de Mac App Store en bij geïdentificeerde ontwikkelaars
  3. Elke gedownload programma.

Ongetekend

Het CrashPlanPRO installatieprogramma dat u hebt gedownload van crashplan.probackup.nl is niet digitaal ondertekend met een Apple-goedgekeurde handtekening. Daarom wordt alleen geïnstalleerd zonder waarschuwingen wanneer Gatekeeper is ingesteld op "Sta programma's toe die zijn gedownload bij: Elke willekeurige bron".

Oplossing

Ondanks de Gatekeeper instelling kunt u nog steeds CrashPlanPRO installeren door de volgende stappen:

1. In Finder, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt, en klik vervolgens op het "Install CrashPlanPRO" app-pictogram
    of
    Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de "Install CrashPlanPRO" app.

2. Kies Open in het snelmenu.Control klik het app icoon, selecteer vervolgens _Open_ - Wordt gebruikt om vrij te stellen van Ontwikkelaars-ID-handtekening-bescherming van een onbekende ontwikkelaar
  3. U krijgt nog steeds een waarschuwing, maar u krijgt ook de keuze om het programma toch te Openen.
    Install CrashPlanPRO is afkomstig van een onbekende ontwikkelaar. Weet u zeker dat u het wilt openen? Als u 'Install CrashPlanPRO' opent, mag het onderdeel altijd op deze Mac worden uitgevoerd. 'Install CrashPlanPRO' staat op de schijfkopie 'CrashPlanPRO_2010-03-08_Mac.dmg'. Firefox heeft deze schijfkopie vandaag om 12:36 gedownload. [ Open ] [ Annuleer ]
  4. Als u niet bent aangemeld als beheerder, wordt u gevraagd om te authenticeren als één om dit te laten gebeuren.

Install CrashPlanPRO kann nicht geöffnet werden… unbekannten Entwickler Install CrashPlanPRO can't be opened… unidentified developer