Mac OS X: Mijn (verwisselbare) schijf verschijnt dubbel, hoe verhelp ik dat?

Oorzaken

Een dubbel zichtbare schijf komt voor wanneer:

• de disk werd afgesloten, verwijderd, of anderszins ontkoppeld (terwijl de schijf nog in gebruik was), en daarna opnieuw wordt aangesloten.
  • de computer onverwachts werd uitgeschakeld.

Oplossing

1. Ontkoppel de schijf
  2. Stop de CrashPlan backup machine (in terminal)
    $ sudo launchctl unload /Library/LaunchDaemons/com.crashplan.engine.plist
  3. Ga nu naar de map /Volumes in de terminal
    $ cd /Volumes
  4. Controleer dat er zich niets op de ongewenste dubbelle disk bevindt (die eindigend op " 1")
    In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat de naam van de dubbele schijf "Data" is.
    $ sudo ls -lat Data 1
  5. Is er daar iets aanwezig?  Als het overbodig is, verwijder het dan. Of verplaats die map naar een andere plek, zodat het niet hindert zodra de disk weer aangesloten wordt.
    Bijvoorbeeld:
    $ sudo mv "Data 1" /Users
  6. Sluit nu de schijf weer aan. Je zou nu moeten zien dat er maar één vermelding van je schijf is.
  7. Ga door en start de CrashPlan backup machine weer op.
    $ sudo launchctl load /Library/LaunchDaemons/com.crashplan.engine.plist

Dat was het.

Bron: Apple TS2474

Mac OS X: Meine (Wechsel-)Festplatte wird doppelt angezeigt. Wie löse ich dieses Problem? Mac OS X: My (removable) disk appears twice, how do I fix that?